Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szex munka Bécsben

Szex munka Bécsben

Minden, amit tudnod kell Ausztriában a legális szexmunkáról

2024. április 21. - Erotikus munka Bécsben

Ausztria azok közé az országok közé tartozik, ahol a szexmunka legalizált és számos törvény szabályozza. Ezek a törvények azonban államtól államig változhatnak. A törvényeket a szexmunkások biztonságát szem előtt tartva fogalmazták meg, garantálva a lehető legjobb feltételeket az ügyfelek számára is.

Hogyan válhatsz legális szexmunkássá Ausztriában? Ha nem vagy tisztában ezekkel a törvényekkel, akkor olvass tovább, és alább elmagyarázzuk őket ebben a cikkben.

A szexmunka legális, de vannak követendő szabályok

A jelenlegi szabályok szerint a Legfelsőbb Bíróság által, az emberek közötti szexuális szolgáltatásokat kínáló megállapodások általában engedélyezettek. Azonban nincs kötelezettség a szolgáltatás nyújtására, ami annak érdekében van, hogy védje az emberek jogát a meggondolásra.

Munkajogi szempontból a szexuális szolgáltatásokat kínáló személyek általában önálló vállalkozóként vannak kezelve, függetlenül attól, hogy valójában hogyan dolgoznak. Adózási és társadalombiztosítási szempontból azonban alkalmazottnak tekinthetők attól függően, hogy valójában hogyan dolgoznak. Ez jogilag bizonytalanná teheti a helyzetet.

Ezért erősen ajánlott az újonc szexmunkásoknak, hogy megbízható bordélyházban vagy kísérőügynökségnél kezdjenek, ahol a vezetőség kezeli ezeket a feladatokat.

A prostituáltaknak is törvényt kell követniük

Az, hogy a nők prostituáltként dolgozhatnak, nem jelenti azt, hogy bárhogyan dolgozhatnak. Vannak követendő törvények és szabályok, és ha ezeket nem tartják be, a kormány megfelelően büntetheti őket. Az első lépés minden olyan nő számára, aki prostituáltként szeretne dolgozni, a rendszeres egészségügyi ellenőrzések elvégzése.

Legfontosabbként az STD-kre történő szűrés történik meg a folyamatosan változó ügyfélkör miatt. Ha zöld kártyát kapnak az orvostól, akkor legálisan dolgozhatnak bármelyik ausztriai bordélyházban. Ezenkívül a nőknek regisztrálniuk kell magukat szexmunkásként, hogy adókat és egészségbiztosítást fizethessenek, mint bármely más munkavállaló.

Ezek csak az alapvető törvények, mivel másokat is követni kell attól függően, hogy melyik államban szeretnének dolgozni a nők. A legszigorúbb prostitúciós törvények Vorarlbergben vannak, ahol a nők, miután regisztrálták magukat szexmunkásként, csak legálisan működő bordélyházakhoz csatlakozhatnak.

Lépések, ha legális szexmunkásként szeretnél dolgozni Bécsben

  1. Találj egy bordélyházat, ahol dolgozni szeretnél.
  2. Regisztrálj magad a rendőrségen, a Deutschmeisterplatz 3, 14. szoba – ellenőrzőpont, 1010 Bécs.
  3. Látogass el az orvoshoz az első egészségügyi ellenőrzésre a Thomas-Klestil-Platz 8/2, Schnirchgasse 14/1 bejárat, 1030 Bécs.
  4. Szerezd meg a kék kártyát a rendőrségtől.
  5. Térj vissza az orvoshoz, hogy megkapd a zöld kártyád (egészségügyi könyv).
  6. Addig nem dolgozhatsz egy bordélyházban, amíg meg nem kapod a zöld könyvedet. Eközben azonban azonosíthatod a munkahelyedet és megbeszélheted a részleteket a vezetőséggel.

Nem dolgozhatsz bordélyházban addig, amíg a kezedben nincs a zöld könyved. Eközben azonban azonosíthatod a munkahelyedet és megbeszélheted a részleteket a vezetőséggel.

További információkért ezekkel a lépésekkel kapcsolatban hivatkozhatsz a Maxim Wien bordélyházzal kapcsolatos cikkére: Lépések, ha szexmunkásként szeretnél dolgozni

Szabályozási különbségek

Az egyes államok prostitúciós törvényei között lehetnek kisebb különbségek. Bécsben a szexmunkások nyújthatnak kísérőszolgáltatásokat, mégis alig vannak követendő konkrét szabályok. Alsó-Ausztriában és Burgenlandban viszont nem engedélyezett, hogy a kísérők olyan házakba és lakásokba látogassanak, ahol gyerekek élnek.

Stájerországban és Felső-Ausztriában kissé más a helyzet, mivel ott a kísérők csak olyan helyekre mehetnek, ahol nincsenek kiskorúak. Egyes más államokban a nők egyáltalán nem dolgozhatnak kísérőként. Csak bordélyházakban dolgozhatnak.

Ezeknek a különbségeknek köszönhetően azoknak a nőknek, akik szexmunkásként szeretnének dolgozni Ausztriában, tisztában kell lenniük az összes törvénnyel és szabályozással a választott helyszínen. Ellenkező esetben könnyen bajba kerülhetnek a helyi hatóságokkal. Az eltérő törvények függvényében a nők kiválaszthatják a prostitúcióban folytatott karrierjüknek leginkább megfelelő típust.

Emberkereskedelem és illegális prostitúció Ausztriában

Annak ellenére, hogy a szexmunka legális Ausztriában, még mindig sok az emberkereskedelem. Vannak nők, akik nem akarnak prostituáltként dolgozni, mégis erre kényszerítik őket. Egy Loverboy vagy valamilyen más típusú strici jelenik meg, és olyan helyzetbe kényszeríti őket, ahol szexuális szolgáltatásokat kell nyújtaniuk pénzért.

Mindez akkor történik, miközben a legális szexmunkásokat védelmezik a hatóságok, és tisztességes megélhetést biztosítanak számukra. Ráadásul körülöttük vannak személyzeti tagok és bordélyház-tulajdonosok, akikre számíthatnak. Az illegális prostitúció továbbra is elterjedt Ausztriában, annak ellenére, hogy a legális prostitúció általában biztonságos.

Végül is azért tudnak kevesebb nőt kihasználni, mert megkapják a helyi hatóságoktól a szükséges támogatást és védelmet.

Információforrások a szexmunkával kapcsolatban Ausztriában

Itt találhatók a kapcsolódó hatóságok és szervezetek weboldalai:

Összefoglalás

Összefoglalva elmondható, hogy Ausztriában a helyzet nem olyan egyszerű, még akkor sem, ha a prostitúció legális. A törvények és szabályozások államonként eltérhetnek, és még mindig sok a törvénytelenség. A szexmunkásként próbálkozni akaró nőknek jól tájékozottnak kell lenniük a szabályokról és szabályozásokról.

Szinte lehetetlen egy ilyen rendszert olyan mértékben szabályozni, hogy az emberkereskedelem és a futtatás teljesen megszűnjön. A kormány azonban mindent megtesz, hogy időről időre új törvényeket és szabályozásokat vezessen be.

A bejegyzés trackback címe:

https://szexmunkabecs.blog.hu/api/trackback/id/tr2118386883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása